Ik vind de kracht
Ik vind de kracht
om naast je te lopen
om je hand vast te houden
om jou te beschermen
ik vind de kracht om jou moed
uit te spreken
om in jou ogen te kijken
en te zeggen dat ik van je hou
zoals ik doe, zoals ik altijd blijf doen
ik zal altijd naast je lopen
ik zal altijd naast je staan
ik zal altijd je hand vasthouden
en ik zal je altijd beschermen
beschermen tegen ongelijkheid
onbegrip
tegen leugens en bedrog
tegen pijn en geweld
tegen kwelling en totale verachting
ik wil je beschermen zoals ik wil
en altijd bij je blijven
zoals ik blijf
ik zal altijd blijven doorleven
in je hart
en gedachten
omdat alleen die ene zin
mij door laat leven
mij op de been kan houden
en ik
ik lijk bijna onbreekbaar
hoewel niemand onbreekbaar is
het enige dat mij kan deren
dat mij kan vernietigen
is slecht
een woord
of een blik
of slecht een klank
of gedachte
die me verteld
dat ik weg moet gaan
dat ik te min ben
of dat je me haat.
want dat
dat zal me hart breken
dat zal mijn laatste slag zijn
dat zal ondraagbaar zijn.
en ik zal nooit de kracht vinden
je dan te vergeten
dan verder te leven
jou dan ook te haten
ik zal nooit de kracht vinden
om te stoppen met van je houden.