In elk gedicht iets achterlaten
dat eeuwen goed kan blijven
mits bij de juiste temperatuur
bewaard of in de zon gelegen
nog steeds in staat te ontroeren
in talige onbeholpenheid te raken
waar zo zelden iets werd gevoeld
dreigt uit te spatten, uit te breken
met deuren, ramen open, licht
in ’t hoofd, de horizon tegemoet