Een oude man schuifelt
langs de kramen van de markt
telkens weer verwonderd
door de grenzenloze overdaad
als hij elke vrijdagochtend
weer en wind doorstaat
en na zijn inkopen
met een uitbater
zijn week bijpraat
schaft hem dat
een uiterst genoegen
genietend van het contact
terwijl hij zijn sigaren pakt.
De vrijdag betekent heil en zegen
omdat Arie de eenzaamheid is ontstegen.