Als een ijsdanseres.
Over het gladde ijs
Al
Dansend en springend
Op de maten van de muziek
Ga ik op
In mijn eigen reis
Over het gladde ijs
Waar
Zal de reis me brengen.
Maar al dansend en springend
Zal ik
Me laten leiden
Op de maat van de muziek
Behoedzaam glijdend
Op de glanzende ijzers
Naar het einde
Want dat is helaas
Niet te vermijden
De muziek
Is toe aan zijn laatste couplet
En de dansende reis
Over het gladde ijs
Heeft met veel vaart
Zijn eindsprong ingezet
De reis
Is ten einde
Op dezelfde plek
Als waar het ooit begon