Toen jij
Van mij weg moest gaan
Heb jij een deel
Van mij meegenomen
Ik was niet meer compleet
Geen geheel
Want jij, Mijn vader
Die was er niet meer
Maar
Toen zij ging
zou er een heel ander
Hoofdstuk komen
Want mijn ander deel
Van mijn geheel
Werd me ook ontnomen
Een angstig leeg alleen gevoel
Over me heen
Dat is wat ik voelde
Ik was nu
Helemaal niet meer compleet
Ik was voor de rest
Van mijn leven alleen
Dat is dus het gevoel
Wat jij, Mijn vader, Bedoelde
Als hij
Zo vol liefde
Over zijn ouders sprak
Van totale begrip en onvoorwaardelijke liefde
Die toch alleen je ouders
Je kunnen geven
Ik weet nog hoe het voelde
Maar het is er niet meer
De aardse lijn die brak
Moest zonder jullie verder
Met het leven
Totale begrip en onvoorwaardelijke liefde
Dat is wat ik altijd
Bij jullie heb gekregen
Ik weet nog maar al te goed
Hoe dat gevoel
Me zo geriefde
Maar ik weet ook nog heel goed
Het moment waarop jullie beide
Voor altijd Zwegen
Jet van Keken