Daar zit ze
in het helmgras
Een glimlach op haar gezicht
knalrode zomerjas
Met haar lichaam in het zonlicht
leek haar donkerblonde haar van goud
Haar bruine ogen keken tevreden naar mij
Ik weet hoeveel ze van dit houdt
Ze stond op
en liep door het zand naar mij toe
Ik rolde stukje voor stukje dichterbij
zoals ik elke dag doe
Haar blote voeten
voelde mijn koude water
Onze manier van groeten
want ik ben niet zo'n prater
Niet veel later ging ze weg
haar jasje weer mee
Ik rolde haar nog een klein stukje achterna
en was weer tevree
zin in de voglende keer
Vaarwel en tot gauw