Zolang ik het wist, wist ik het
al goed een professor is zeker geleerd
maar zou het wat mijzelf
een vraag stellen was vreemd
Op blote voeten lopen voelden fijner aan
dan met schoenen,meer steun had je
die zo nodig gemist werd
toen er uit ma's veilige omgeving werd weggegaan
Raad was duur boterhammen smeren ging gemakkelijker
of het nu was met jam pindakaas of ander broodbeleg
dat deed er niet toe,alles was vervreemd
een land nog nimmer ontdekt
Moeders genegenheid was mooi
waterdruppels op weidegras
je vloog uit ging weg
al kroop er nog dikwijls een traan
Toen je dacht aan haar