Het volgt ons wanneer we door het duister niet meer kunnen zien
dat het ons op de hielen zit
Het steekt de kop op tijdens strandwandelingen vroeger en dan samen
niet zoals nu alleen en nat
Het krabt over de huid en piepend krijt het brokkelt als het huilt
geen kleine kinderen, hansaplast
Het jeukt of bijt en als het bijt dan jeukt het alleen nog maar erger
stop de veronderstelling dat talk poeder helpt
Het veroorzaakt botsingen die hele snelwegen lam leggen
dat het file bericht langer duurt dan reclameblok
Het zwijgt en als het dan toch plots iets zegt zou je liever willen dat het gezwegen had
Het breekt tijdens afdalingen van zwarte pistes en vliegt voortijdig naar huis en haard
Het klimt tot de hoogste top bereikt is en men nooit meer kan evenaren dat wat het overwint
Het heeft een begin en een eind en het is altijd weer dat laatste dat het zwaarst weegt