Dag Lieve Pap.
Ik zie me na al die jaren
Daar nog zitten
Wachtend, Tot jij
Jouw ogen sluit
Voor altijd
Want
Er was niet meer tijd
Drie maanden was genoeg
Ik heb wat aan je bed gezeten
En zoveel gebeden
Met jouw hand in de mijne
Nog geslapen samen
Voor de laatste keer
In jouw armen
Net als toen
Net als die kleine meid
Een kleine meid
Zo vaak gebeten door de tijd
Maar de tijd
Liet het er niet bij zitten
Ook niet
Toen ik nog zo lekker
Bij je kon liggen
Veilig in mijn vaders armen
Aaiend over mijn haar
Zelfs toen
Troostte je me
Want jij wist
Jouw tijd was daar
jij zei me.
Ben altijd daar, vergeet dat niet
Ook niet
Als jij weer eens hebt verdriet
Zal er voor je zijn
Dus kleine meid
Vergeet dat niet
Ook al heb je pijn
Toen was het zover
De nacht die kwam
Dat was het moment
Dat onze Lieve Heer
Zijn leven nam
Vredig lag hij daar
Zonder pijn
Verlost uit zijn lijden
Maar voor mij
Kwamen er toen hele andere tijden
Tijden van zwaar lijden
Jij was niet meer
Mede daarom
Deed het allemaal extra zeer
Want Pa, echt
Ik weet het niet meer
Maar zoals altijd
Weet jij dat wel weer
Ik kon jou elke dag zien
Want jij was weer thuis
Daar heb jij
Nog vijf dagen mogen staan
Heb daar dagen gezeten
Zoveel naar je gekeken
Je lieve gezicht geaaid
En maar gewoon
Urenlang gestaard
Gewoon een diagnose
Drie maanden
Toen was het bekeken
Daar lig je dan Pa
Je was er wel een beetje bang voor
Maar ik weet zeker
Dat jij hoort
Een prachtig mooi zuiver koor
Maar nu
Moeten we gaan
Naar je laatste rustplaats
Want zelfs dat
Draait dan door
Ik leg op jouw kist
1 rode roos
Als teken van mijn liefde voor jou
Jouw liefde voor mij
Was alles wat ik verkoos
Want Pa
Je moest eens weten
hoeveel ik van jou hou
Je gaat in een diep gat
En ik zeg
Dag
Mijn allerliefste Pap
Jet