Ik mis het trapje
naar de sterren
de tijd is vervlogen
zorgeloos plukken
uit - de met lichtjes
bezaaide - hemel
kan al lang niet meer
Ik mis die handen
die mij dat duwtje gaven
zodat ik de lucht in vliegen kon
zonder enige angst - wetend
dat jij beneden op de aarde
met open armen klaar stond
voor als ik neer zou storten
Ik mis net dat ene stukje
dat mij blindelings vertrouwen gaf
er mist een trede in ons bestaan
- overslaan gaat niet -
we zitten vastgeklonken
halverwege het trapje dat
ons naar de sterren
zou moeten leiden
20-06-06