De aankomst van het grote gevaar dat loerde als een dozijn schele piraten
Naderde.
We weten dat we zo onderhand wel aan het einde toe zijn
Maar of we het kunnen kleuren naar ons inzien is de vraag
Naderde.
Een dozijn schele piraten die loerden als de aankomst van het grote gevaar
Het palet aan tinten van het bloed wanneer het opspat
Valt niet te vatten in waaiers, laat staan in geschriften
Een moord mag dan haast fier lijken in jouw onschuld
En het gereedschap dat de schade toebracht heilig
Omdat het naderde
en we niet onderscheiden konden
of het om schele piraten ging of
toch niet