Moeder
Elke dag maar weer
De zorgen voor morgen
Jij, verulde je plicht
Alle dagen zonder klagen
Ik vroeg me wel een af
Waarom jij zo bedreven was
Nu jij, er niet meer bent
Begrijp ik het pas.
Een sterke vrouw
Veranderde in iemand
Die niet meer wou
Moe gestreden, door het verdriet
En ook
Omdat Papa Jou verliet
Het verdriet om de kinderen
Waar jij
Toch altijd zo hard voor liep
Een moeder, in hart en ziel
Met heel haar leven
Ja een vrouw
Met zoveel liefde te geven
Veilig, was het bij jou
Angsten, joeg jij weg
Dat was je om het even
Lachen, kon je met jou
Je lachte, het verdriet weg
Nooit kwam ik
Voor niets bij jou
Een moeder uit duizenden
Niets was jou te veel
Mijn moeder, dat was jij
Nu
Nu ben jij, niet meer bij mij
Je lichaam was op
En jij
Jij gaf het op
Mijn veilige haven is weg
Mijn leven verder zonder jou.
Alleen
Zonder jouw lach en traan
En vrolijkheid en minder vrolijkheid
Om me heen
Mijn moeder
Een lieve, Moedige, Sterke, Gehaaide
Maar o zo zorgzame vrouw
Waarom vertelde je mij niet
Dat je niet meer wou
Ik had je nog gezegd
Ma,ik houd toch van jou
Jij beloofde het mij
Ik laat je niet alleen
Maar Ma
Ik ben nu zonder jou, zo alleen
Omdat je me hebt verlaten
Ben ik je zelfs even gaan haten
Ik voelde me veraden
Omdat jij me had verlaten.
Want dit had niet zo hoeven zijn
Daarom doet het, denk ik
Nog zo een pijn
Om alleen
Zonder jou, te moeten zijn
Je hulp leek zo gewoon
Voor jou, was dat als vanzelfsprekend
Maar dat heeft jou
Jaren later heel erg getekend
Ga steeds meer dingen begrijpen
Dat komt
Omdat ik zelf nog moest rijpen
Ma
Ik mis je nog alle dagen
Want ik,heb jou nog zoveel te vragen
Ben je gelukkig, kan je me zien.
Sta je nog aan mijn zij
Soms denk ik van wel
Net of ik je voel, en hoor ik je praten
Maar is dat echt
Of beeld ik het me in
Wil ik het te graag
Jouw stem in mijn hoofd
Is dat dan, mijn opgeslagen herinnering
Geen dag, dat ik niet aan je denk
Wat zou zij zeggen
Wat zou jij doen
Je liefde was groot
Jij had zoveel te geven
Maar Ma,
Wat heeft het jou gegeven
Je zat in een huis,met oude mensen
Daar had jij nog niet gehoeven
Jouw gezicht,
Vertoonde snel, hele diepe groeven
En jij
Jij had toch nog zoveel te wensen
Maar je gaf het op
Voor jou was het einde boek
Je wilde naar papa
Daar was jij naar op zoek
Maar Ma
Ga nu maar rusten
Want weet je ma
Ik moet me er zo onderhand
Maar is in gaan berusten
Liefs Jet