Ik weet wat het is
En ’t is niet gezond
Mijn enige gemis:
Een hap naar m’n mond
Ik wil weer wat eten
Maar het lukt me niet meer
Kan de stress niet vergeten
Mijn maag doet zo’n zeer
Die domme examens
Het duurt veel te lang
Ja, te lange tentamens
Al ben ik niet bang
Maar ik wil geslaagd zijn
Het jaar door, gedaan
Vijf weken pijn
Om dan de vakantie in te gaan
Maar ondertussen verlies ik
al wat ik weeg
En maak ik me dik
ook al is mijn maag leeg.
Want na vijf kilo
Zo dun als een mees
Vergeleken met een stylo
47 kilo
is een mager pak vlees
Dus wil je vermageren
Wil je verslanken
Ik heb een middel
Aan de examens te danken.