De regen die klettert
Tegen de ruiten
De wind is koud en guur
Ik lig warm in bed
Maar kijk naar buiten
Zo verstrijkt er menig uur
Kijkend naar de sterren
Die tevoorschijn komen
Achter een donker wolkenpak vandaan
De natuur
Op 1 van zijn mooiste momenten
De rumoer
Van alle dag
In de kiem gesmoord
Alleen het geluid
Van de natuur
Word nu nog maar gehoord
Zij zingt uit volle borst
Laat de bomen wuiven
Laat de wolken langzaam
Voorij drijven
Laat de sterren stralen
De maan
Die zachtjes aan komt schuiven
Mijn gedachten
Komen tot rust
Het houd op met malen
Gek
Maar ik houd van deze nachten
De natuur
Ik en mijn rustige gedachten
De nacht
Hij komt me zo vaak halen
En ik
Ik zit vaak gewoon
Op hem te wachten