en ook ik heb de hond lief
de hond verloor zijn liefde aan de kat, zo verleidend
geniepig, de reuk als moeder's soep
en ik traande, mijn oren tot in de puntjes
zie de druppels, zie, ook de kat weent
wederzijds, maar de liefde verloor zijn geduld
beiden te lang, de aanraking te vertrouwd
en de kat vond de hond
mogen ze elkaars neusje aanstippen