Het voelt als een kloof
Een kloof die tussen ons groeit
Maar..
Ik wil de kloof niet
Ik vecht er tegen
En vecht
Maar..
Ik kan de kloof niet overbruggen
Waarom?
Is de kloof
te lang,
te breed,
te ver,
te moeilijk
Langzaam begin ik aan een brug te bouwen
Ik zorg eerst voor een ondersteuning
Peiler per peiler begin ik te zetten
De basis voor de brug is geslaagd
Men eerste doel is bereikt
En dan..
Langzamerhand begin ik de eerste planken te leggen
Soms kan ik maar 1 plank leggen
Maar soms kan ik er meer dan 5 leggen
Maar het kan ook tegen vallen
Dan leg ik geen planken
Maar ze worden afgebroken..
Ik zie de brug verdwijnen
Plank per plank
Maar ik verlies de moed niet
Ik laat het even
En dan bouw ik opnieuw
En opnieuw
Maar geraak ik ooit tot bij jou?
Krijg ik de planken omgevormd tot een brug
Een brug die lang genoeg is
Lang genoeg
Om naar jou te komen
En dat we aan de andere kant van de kloof
Samen opnieuw kunnen beginnen
Lukt mij dat…