Het groene blaadje
nu nog aan de tak
maakte zich op
om de boom te verlaten.
De regen, de zon en de wind
maakte van haar
het mooiste blaadje
dat men op de wereld vindt.
Het dwarrelde fier
van de hoogte naar onder
Om vol verwachting hier
opgenomen te worden in het wonder.
De regen, de zon en de wind
het trappen van mensenvoeten
maakte dat dit bladen kind
voor haar vrijheid moest boeten.