De droeve dood drinkt
Mijn bleke bloed blind.
De grove grond grijnst
Mijn grauwe graf grimmig.
De domme dolk dolt
Uw verschijnend verdwijnen vreeswekkend.
Het striemende sterven straalt
Mijn vrije wraak wrang.
De krakende kunst kerft
Uw zondige ziel zuur.
De zotte zoutzuil zwenkt
Uw zwaaiend zwaard zwak.
'k Was een slecht slachtoffer...