B
Grote verwachting valt ten deel
Velen hopen, van goed tot beter
Ongeduldig wachtend
A? B? of misschien C?
In de zaal rijst de spanning
Ze is te snijden
Lachende gezichten die binnenkomen
Soms… een triestig
Vrienden en vriendinnen omhelzen elkaar
Een volledige groep gaat door
Een paar slechts die tranen laten vloeien
“Dit gaan mijn ouders niet leuk vinden.”
Ik vroeg het nog, in de klas van een vriendin
“en, is ’t een beetje goed?”
“ja”, 19 keer
Slechts twee stemmen die zeiden: “B…”
Het valt zwaar om te aanvaarden
Na een jaar zwoegen met een B-attest naar huis
Naar ’t derde jaar, maar op een andere school
Was hopen en bidden maar genoeg…
Ach, B is beter dan C…