een saaie dag, de sleur zit in je kleren,
je houdt het voor jezelf, bang iemand te bezeren.
Je surft wat,zonder doel,
iedere site reageert zo koel.
Het ontspant, het boeit je echt niet,
tot je plots een chatprogramma ziet.
Zullen wij het eens wagen?
komt er iemand leuk opdagen?
ineens, je schrikt, iemand zoekt je aan..
Hoe moet zo'n gesprek nu verder gaan?
vage woorden, wat los geschrijf
heeft ook weinig om het lijf!
je informeert naar hobby's bescheiden en beleefd
ineens besef je, dat dit wat opwinding geeft.
Na een tijdje hou je het voor bekeken,
toch maar in je adressenlijst steken.
de dag nadien, doe dat programma maar open,
God weet, komt er weer iemand aan lopen?
Ja, gehoopt, toch niet echt verwacht,
je chat,met hem, tot midden in de nacht.
Zo gaat het dagen en weken na mekaar,
't lijkt al een eeuwigheid, echt waar!
de ene keer beetje pesten
andere minuut, wat uittesten.
De figuur krijgt een beeld
omdat je ook wat foto's deelt
Het gaat verder, je raakt gehecht,
wat je doet, is toch niet slecht?
jij en hij, zonnestralen in late uren!
Maar kan dit zo verder blijven duren?
Wil je stem eens horen.....
het zal niemand storen!
maanden geleden, na de eerste begroeting,
de vraag, de eis voor een ontmoeting.
opeens weet je hoe zo iets groeit,
hoe méér dan vriendschap openbloeit
en beiden al jaren gebonden,
geen uitleg hiervoor gevonden.
Na rijp beraad, het triestig besluit..
onze chatrelatie is noodgedwongen uit!
GREMIGO