De weg
Het is te druk ik mijn wereld
Geen ruimte voor meerdere personen
Totdat jij plotseling mijn wereld binnensprong
Zonder toestemming om alles overhoop te gooien
Mijn weg was stap voor stap uitgestippeld
En ineens staat daar een vreemdeling aan de kant van de weg
Je laten staan kan ik niet…
Maar je mee nemen in mijn wereld is nog te moeilijk
Jij wilt zekerheid voor een lange reis samen
Het enige wat ik je kan geven is simpelweg een lift
Zit zelf nog gevangen
Ben bang om dat beetje vrijheid kwijt te raken
Bang dat je het misbruikt
En niet begrijpt
Natuurlijk kan jij me helpen ontsnappen!
Maar of dat goed zal gaan is nog maar de vraag
Waarom zekerheid?
Als nú het moment is om te genieten
Denk aan mij
En niet te veel aan óns
Ik hoop dat je voor altijd mijn reisgenoot blijft
Samen genieten van het leven
De weg heeft zo haar gevaren
Van alles ligt er op de loer
Maar om de reis te kunnen maken
Moet je de gevaren onder ogen zien
Alleen dit is de manier om er samen doorheen te komen
Zodat er een tijd komt dat je alleen elkaar nog maar kan zien
Met angst verlies je
Dat is één ding wat zeker is
We gaan nu de goede richting op
We zijn nu op het punt “houden van”
We moeten elkaar wakker en alert houden
Geven, nemen en elkaar bijstaan
De gevaren gaan wij gewoon voorbij
We kunnen alles aan, zolang we die ene verkeerde afslag meer niet nemen…