kolonisten van catan
kamer,tafel en stoelen
bordspel met rondslingerende dobbelsteen
we nemen plaats
voor het eerste spel
waar we allen veel voor voelen
speelstukken worden geordend
koffie vult de mokken
de beginner wordt bepaald
strategieën erbij gehaald
de kansen eerlijk verdeeld
een gezellige maar winlustige sfeer
vult de ruimte
al zovaak gespeeld
mij nog nooit verveeld
heeft de familieband alleen maar doen versterken
spanning stijgt want het einde nadert
het bord wordt volgestouwd
dorpen worden steden
straten in notime gebouwd
kaarten weggeritst
in een tempo die voor buitenstanders niet is te vatten
en de koffie is zo heet...
de adem in misschien de laatste ronde
dan die triomfantelijke lach van je tegenstander
die de combinaties in paren op tafel legt
er wordt nog even iets grappigs gezegd
waarna iedereen weer zijn eigen weg gaat
uitkijkend naar de strijd van morgen..