Als Ik Je Zou Vertellen
Als ik je zou vertellen
Hoe mijn leven is gegaan
Dan zouden de haren
Op je rug rechtop gaan staan
Ben door diepe zeeen gegaan
Orkanen doorstaan
Ja, Wat kon ik toch een hoop aan
Als ik je zou vertellen
Hoe mijn leven is gegaan
Dan zou je willen
Dat je het niet had verstaan
Ben door diepe dalen gegaan
Nog, was ik niet te verslaan
Want ik
Bleef altijd maar doorgaan
Als ik je zou vertellen
Hoe mijn leven is gegaan
Dan zouden de rillingen
Over je rug gaan
Heb hoge bergen beklommen
En ik begreep maar niet
Waar het allemaal
Om was begonnen
Maar ik
Heb elke berg overwonnen
Als ik je zou vertellen
Hoe mijn leven is gegaan
Dan moet je gaan zitten
Kan je niet blijven staan
Ben in diepe oerwouden gedropt
Moest de weg zelf zien te vinden
Maar ik ben niet gestopt
Ja, wat heb ik
Ze allemaal gefopt
Als ik je zou vertellen
Hoe mijn leven is gegaan
Dan zou je eerst schrikken
Maar je later schikken
Want ik
Ben dan wel overal geweest
En heel lang achtervolgd
Door dat beest
Ik heb me niet af laten schrikken
En er viel met mij
Ook niets te schikken
Ik heb mijn gevoel gevolgd
En met open ogen de weg ingegaan
Die ik nog mag en moet gaan
Zal de weg met open ogen en open hart
Inslaan
Want ik, laat me niet zo snel verslaan
En daarom
Moest ik alles ondergaan
Om sterker
In het leven te kunnen staan
Jet