Overal op deze wereld hoor je over oorlog praten
Ik vraag me af waarom mensen elkaar zo haten
er is toch al zoveel ellende op deze aarde
vrede en liefde is daarom van onschatbare waarde
kom op allemaal,sla de handen in elkaar
in harmonie en vrede,een multicultureel gebaar
iedereen op aarde samen.....een geheel
uit alle verre landen,uit ieder werelddeel.
De gentse feesten laten ons dit ieder jaar beleven
rood wit zwart geel,natie's die naar eenheid streven
plezier verzekerd dag en nacht tot aan het ochtendgloren
na zware katers,zwoele nachten begint alles van tevoren
dat duurt zowaar een dag of tien,dat bruisende stadsleven
traditioneel geluid laat de stad op zijn grondvesten beven
tromgeroffel,mooie muziek op podiums en uit alle hoeken
mensen heel ver vandaan komen onze Arteveldestad bezoeken.