Iedereen, iedereen heeft het recht verliefd te zijn
Verliefd op iedereen.
Maar als de beminde niet ook zegt, wij zijn verliefd
wordt Liefde een probleem.
Dan keert en wringt van binnen een vreemd gevoel,
plantbodem van kwaad.
Al de decenia lange opgespaarde zachte tederheid
vervormt dan om tot haat.
Dan telt de aangeleerde redelijkheid niet meer
verwordt dan passioneel.
Het denken wordt dan opgeslorpt verdwijnt dan
in de mist van een on-geheel.
Dan wordt dat wezen,ooit een ware mens geweest
een amoklopend dier.
Stappend zelfs over lijken indien gepast,
beschermd door een ijzeren vizier.
Waar die loop, die ren naar toe zal leiden
kan niet worden voorspeld.
Omdat voor dat verliefde,pijnvolle wezen
slechts een doelstelling geldt.
Kan zij haar beminde dan toch niet krijgen,
zie, dan houdt zij stil haar mond.
Terwijl ze diabolisch, in ongecontroleerde nachten,
uitzoekt, hoe krijg ik hem in de grond.