Roos zonder doornen
Perfectie staat hoog in het vaandel
Oneffenheden verdoezeld met dikke lagen bronspoeder
‘foute’ of ‘saaie’ scènes worden gescipt
schetslijnen weghaalt
cellulitisbenen weggeknipt
want alleen het beste is goed genoeg
maatje 34 met cup D
kan dat dan niet?
Oh, hups a kee
Vullen we het toch op
Gooien gewoon heel de wereld op zijn kop
Niemand heeft daar toch problemen mee?
Waar vind je waarheid
Op een aarde gevormd door fictie
Hoe groot is het percentage realiteit
In een wereld waar leugens gedrukt staan
En als ik nou eens zeg
Dat ik geen spikkeltje echtheid zie in je kleurlenzen ogen
Ik niet meer weet wie je nou echt zal mogen zijn
Al het mooie zie afzwakken tot een mat geheel
Omdat er niets meer uitspringen wil
Al dat glimmende,schreeuwende,overheersende
Vormt samen gewoon weg veel te veel!
Nee, geef mij maar een roos
Een bloeiende rode roos, met grote scherpe doornen
Dat hij prikt doet me zeer
Maar doet me veel meer
Dan zo’n plastic pop in een doos