Laaiende populariteit
verkregen door hypocrisie
waar links wordt gedacht
maar rechts wordt gedaan
en een geirriteerde granaat Gerrit
tussen zijn oren al heeft afgerekend
met de alledaagse politiek
en haar triviale gemeenplaatsen
die voorbijkomen op de gluurbuis.
Het inspireert hem
tot een nog vrij onschuldige daad
en bewapend met een plaatje cederhout
dat ontvlamt tot een beheerst brandje
steekt hij het stembiljet aan
waarop hij het kassie verwenst
" Wie zijn jullie met je mandaat
dat je over mijn bestaantje gaat".