Loslaten
De opluchting
na het vechten
mijn angst
de grensverleggende momenten
de bevrijdende woorden
"is het niet eens tijd om te stoppen?"
zonder deze toestemming
had ik mijn rug niet toegekeerd
ik kon niet opgeven
dat is falen
de projecties uit het verleden
liet ik links liggen
ik ging maar door
steeds opnieuw proberen
ik zocht en vroeg
elke keer naar nieuwe methoden
maar nu mag ik stoppen
een pauze nemen, afstand houden
meenemen wat ik geleerd heb
alle last van mijn schouders weggenomen
wat een bevrijding!!
straks als ik tot rust ben gekomen
trek ik al mijn gevulde registers open
kijk ik door mijn lessen heen
ga ik mijn angsten aan
en daarna kom ik misschien welbewust terug!