eerlijke twijfels
is twijfelen redelijk in mijn positie
of ben ik door eigen schuld in deze situatie beland
verandert verliefdheid in ik hou van jou
of is het hier waar onze relatie strandt?
ik leg ons opzij
een lachend paar
verliefd ja, zelfs gelukkig
staan we daar op de foto
mijn armen houden je stevig vast
mijn haar iets korter
de jouwe wat langer
‘we horen bij elkaar’
lijkt mijn gezicht te zeggen
maar wat blijkt uit de jouwe?
dooft de vlam omdat de lont te kort is
om op nieuw aan te steken
is het verspilde moeite
om ons kleine lichtje aan te wakkeren?
zonder jouw de komende weken
zij gaan de toekomst bepalen:
uiteindelijk beslissen
leggen ze een nieuw liefdespad
of was die vluchtige afscheidskus de laatste,
was dit alles wat erin zat?