Het verleden probeert
met uitgestrekte armen, handen, nagels
me te grijpen
Met dezelfde kracht
trek ik aan de toekomst
rennend uit het heden
Op zoek naar het mes
dat mijn levensdraad doorsnijdt
Lach ik men verleden weg
Lach ik men toekomst toe
Opdat ik zielsgeluk kan vinden
worden cirkels vermeden
en begeef ik me op een rechte
waarvan het beginpunt al is gestorven