Lieve hamlet,
Je bent slechts een verzonnen tekst
Een rol gespeeld door verschillende acteurs
Toch je fascineert me,
Je bent geen held maar een rechtvaardig man
De enige die met beiden voeten op de grond blijft staan
Maar daar komt toch ellende van:
Macht en egoïsme dat iedereen opslokt
En tenslotte laat vergaan
Ik sta samen met je
Oog in oog
Tijdens het lezen van het script
Beelden van mezelf vliegen voorbij
Ik probeer je te begrijpen
Maar je bent voor mij
Helaas nog steeds een vreemde
Ik heb voor je gevochten, hamlet
Ik moest en zal je zijn
Tijdens lessen mijn beste beentje voorgezet
En je door veel geluk gekregen
Maar nu..
Ik twijfel, schenk jij me die kans?
Je woorden vorm te geven
Pagina’s tekst te leren, te voelen en er echt te staan
Je te laten herleven
En er honderd procent voor te gaan?
-ik hoop het-