Volle, ronde, gevlekte maan
Ik zie je hoog aan de hemel staan.
Je eenvoud maakt je een juweel
Je soberheid een geheel
Als een trotse moeder vul je de nacht
en geef je alles waar een nacht naar smacht
Hoog tussen de sterren in
is waar jouw avond begint
en vroeg in de morgen
stopt het einde van jouw zorgen.
Maar telkens keer op keer
vul je de nachten met jouw zachtheid weer!