Sommigen zijn racist
Kijk daar, zeggen mensen dan
weer een zwarte
wat doen al die negers in ons land
ze zetten België naar hun hand
Erg vind ik zoiets te moeten horen
het gaat recht door mijn gehoor
het raakt me vanbinnen in mijn hart,
wat heeft het voor mij: die mensen zijn zwart.
niets, volledig niets
Ik vind het erg dat mensen zo aan het denken zijn
Ik ken kleurlingen en die zijn heel lief
en die mensen zijn ook heel fijn
waarom dan zo tegen kleurlingen zijn?
Ook al zijn sommigen agressief;
beslist niet iedereen
daarom, wees niet tegen kleurlingen
zij moeten ook ergens heen
ze willen ook een plaats waar ze thuishoren
want in hun land zijn ze ook verloren
Maar er zijn er ook die hier zijn geboren
of die hier zijn van toen ze kleuter waren
laat je daar niet aan storen
maar zoek met hen contact
probeer met hen te praten
Het zouden vrienden kunnen worden
veel beter dan hen te moeten haten
Misschien worden ze later
wel vertrouwenspersonen
wees daarom een goede prater
je zou ze nog nodig kunnen hebben
dat weet ik uit eigen ervaring
Het bewijs kan ik nu wel niet tonen