wij
uiterlijk, ongeveer het belangrijkste op deze planeet,
mensen beoordelen te snel, nog voordat je het weet.
overal zetten ze een stempel op,
zonder dat ze weten wie je eigenlijk ben.
vooroordelen niet te kort,
en voor dat je het weet ga je er aan kapot.
mensen praten graag over elkaar,
zo dat ze even, hun eigen zorgen vergeten.
niet kijkend naar hun eigen gebreken,
tot nu toe nog alleen maar naar een ander gekeken.
wat is de maatschappij toch fijn,
de meeste mensen doen elkaar alleen maar pijn.
omdat ze zelf niet willen weten, proberen te ontwijken,
wie ze zelf zijn,
doen ze anderen pijn.