Het mensenleven, zijn tijd
Gezien in de eeuwigheid.
Wat zijn tachtig jaar,
wat betekent honderd?
Als men door het altijd zijn
wordt overdonderd.
Een atoom water uit de zee
of neutronen een of twee
dat is nog niet gelijk,
aan de tijd dat wij bewust hier
leven in het aardse rijk.
Zie, maar doe de ogen dicht
ervaar het nooit aflatend licht.
Wat betekent toch tijd?
Waarom de aardse dingen sparen?
Beter kan men inzicht bewaren.
De tijd.
In de eeuwigheid bestaat geen tijd.
En voor de eeuwigheid,
was de oneindigheid.