Ik heb geen boodschap aan de boodschap
Het evangelie laat mij koud, en rillend achter.
Smaakloos brood en bittere wijn is
kannibalisme tot dogma verheven
Nooit zal u vergeven zijn voor het zijn van mens,
en het hebben van een moordlustige aard
Nooit zal uw gewas meer groeien zoals in het paradijs,
de aarde zal bittere vruchten tot uw galgenmaal maken
Wees bevreesd, oh mens!
Toorn wacht de vragende,
maar geluk de eeuwigdragende.
Geniet en al het genot zal u ontzegd worden
Ontzeg u alles en alles zal uw beloning zijn
De donkere eeuwigheid wacht en zij wacht geduldig,
op allen die de waarheid menen te weten
op allen die aan de scheve tafel ontbeten
, ze aten van gezegende as en dronken uit vergiftigde glazen
De woorden van tirannen en dwazen zijn heilig gemaakt,
en maken dood al wat heilig zou moeten zijn;
Waarin de mens uiteindelijk verdwijnt,
om weer als nieuw te verschijnen
Waarin de mens groeit tot wezen van alle gevoelens
om duivel en God gelijk te kunnen voelen en zijn
Waarin de mens altruïst en ziener is,
omwille van het verhaal dat zich niet schrijven laat
Zelf wederkerig gelovige, dwingt het Ik dat bevraagt in tijd;
Leeft de gelovige in ijdele hoop, of leeft hij in een hoop ijdelheid?