Opa's zetel
Fors en statig staat hij daar
Centraal, midden in de woonkamer
Soepel leder, zacht en bruin
Je kan hem keren
Uitzicht op de tuin
Opa’s zetel staat daar klaar
Opa is op rust
Al een aantal jaar
Alleen is opa zoals men denkt
Nog lang niet uitgeblust
Naast een leven van hard labeur
Van zwoegen en van zweten
Heeft opa nog een leven
Dat is men blijkbaar wel vergeten
Opa heeft nog vele idealen
Opa heeft nog héél veel dromen
Opa heeft alles goed overwogen
Opa gaat zich niet zomaar laten gaan
Opa gaat zijn gangen, daar kan je van op aan
Die zetel ?
Laat die daar maar staan…