Drie is mijn magische getal
In de liefde
De derde is blijven hangen
Nee, het is niet zoals zoveel mensen denken de eerste: wel gedenkwaardig maar absoluut geen gevoel van heimwee, terugkeer.
En nee, het was niet de tweede: een foutje, je denkt dat je volwassen bent, maar toch ook jong, dat je alles kunt maken.
Nee, het is de derde die me blijft achtervolgen(letterlijk gezien andersom).
Drie keer was voor mij - o zo cliche – scheepsrecht.
Maar ik was de vierde….
Alles na drie stelt niets meer voor in ons geval.
Je probeert het wel
potentie in een ander te zien
maar als je weer crasht
verlang je toch weer naar nummer drie.
Maar het schrijnende is dus
Dat ik nummer vier ben
En ik nooit meer nummer drie zou kunnen worden
En lullig voor de toekomst
want ik krijg mijn nummer drie ook nooit meer terug.