In liederen over morgen
valt geen woord over vandaag.
De toekomst wordt erin bezongen
want het heden gaat zo traag.
In liederen over morgen
geen klank over het verleden.
Herinneringen zijn al vergaan
en als ze er echt toededen,
zullen ze altijd blijven bestaan.
Auteur onbekend - hierop heb ik verder gedicht:
In liederen over morgen
bestaat enkel de kleurrijke fantasie
waarin ik bergen heb bedwongen
Die ik vandaag nog niet eens zie.
In liederen over morgen
hoor ik in jouw stem
het slinken van mijn zorgen,
ja al mijn zorgen horen het requiem
In liederen over morgen
voel ik het brandend verlangen
om altijd bij je te zijn
dat mijn innerlijke slangen
voorgoed verdwenen zullen zijn
In liederen over morgen
heb ik mijn doel gehaald
om samen met jou te leven
al zijn we nu even afgedwaald
In liederen over morgen
ben jij mijn sterke rots
diegene op wie ik kan bouwen
in jou ruist de kracht
in jou vind ik vertrouwen
In liederen over morgen
vervormen bergen tot een kiezelsteen
Want jij met al jou kennis en kracht
Helpt mij daar moeiteloos overheen
In liederen over morgen
worden wolkenloze dromen waar
Ze vertalen onze diepste verlangens
maken het onzichtbare, zichtbaar
ons onbewuste zelf is een echte kunstenaar
In liederen over morgen
blijf ik geloven in jou
jij bent het allermooiste
mijn lief ik ben trots op jou
In liederen over morgen
Zeg ik tegen jou
Je kan op mij vertrouwen
omdat ik van je hou
auteur: Els 05/04/2006