wat kan het pijnlijk zijn
het is echt een soort venijn
het voelt zoals een blijn
maar doet o zo'n pijn
gelukkig kan je er nog mee bewegen
en hoef je niet steeds je voeten te vegen
want dat zou wat zijn
dan heb je nog eens zoveel pijn
doe het een beetje rustiger aan
en droom hier ver vandaan
van oorden waar de pijn niet thuishoort
en waar je weer rustig balanceert op een koort
je vrolijk weer rondhuppelt
zonder dat je wordt neergeknuppelt
van de pijn natuurlijk
het is echt geen huwelijk
het menselijk lichaam met al zijn zenuwen
zodat we de tijd niet kunnen luwen
want eenmaal ze zeer doen
en je hebt nog zoveel poen
je blijft ze voelen
zelfs al ben je aan het afkoelen
maar de pijn verdwijnt
zoals een mens die wegkwijnt
wat voor jou nog lang niet het geval is
daar je leven nog lang is
bijt even op de tanden
en ga dan verder met verlangen