Ik kreeg van mijn huisarts een stethoscoop te leen.
Zo kan ik mijzelf beluisteren, van kop tot teen.
Als ik het schijfje leg op mijn buik,
waan ik mij in NewYork stad.
Zoveel rumoer, geroezemoes
en schreeuwen, echt een wereldstad.
Leg ik het schijfje op mijn longen,
en blaas mijn diep gerokken adem uit,
hoor ik rare geluiden,
en een beangstigend piepend geluid.
Leg ik het schijfje op mijn hart,
van boezems tot de kamers,
geniet ik van het kloppen,
van de gongen met gouden hamers.
Zo klink ik dan van binnen,
muziek kadans en levenslucht.
Ik zou hem willen houden.....
Maar ooit moet ie terug