bladeren worden geel en rood
ze vallen van de bomen
en aan leven is er echt nood
want de rivieren beginnen zachtjes weer te stromen
bladeren vallen naar beneden met de wind
ze waaien ver voorbij hun plaats op naar de grond
en al is die wind niet iets dat me zint
weet ik nog steeds waar ik toen stond
het wordt kouder het regend steeds meer
de bladeren draaien in het rond
misschien nog een enkele keer
en ze vallen op de grond
het leven van de mens
kan je met de vier seizoenen vergelijken
toch is ieders wens
iets anders, dat laat men toch blijken
de herfst is een mooie tijd
maar de winter komt eraan
en tot je grote spijt
blijft niet iedere boom staan
dieren doen een winterslaap, want ze hebben het nodig
alhoewel ook wij die kunnen gebruiken
maar voor ons is die winterslaap overbodig
we kunnen in ieder seizoen alles ruiken
de lente komt er gauw weer aan
niet bang zijn de warmte komt terug
en dan moet je niet blijven staan
al gaat het allemaal niet zo vlug....