DOOD
ik heb je gevoeld
als een koelte
verfrissend
dacht ik
je verkilde
de hitte
verdroogde
het nat
ik kreeg toen
mijn twijfels
je lucht
was zo oud
je ogen
niet zichtbaar
je gang
niet vertrouwd
je hoofd
op mijn kussen,
je lichaam
steenkoud
ik heb
je gezien
de dood
in de ogen,
je leegheid
aanschouwd
WIL MELKER
02/09/2000