Brute dood
Je was weer op TV.
Ik zag je ogen
breken van de honger
bij mijn vijfde gang.
Je was gewaarschuwd
voor het donker.
Alleen zijn hand
vergreep jouw keel.
Je voorhoofd scheurde
en je hersens spatten weg.
Je gedachte vloog.
De rook trok langzaam op.
Hij had haast.
Jij kwam hem tegemoet.
Alleen de vaart,
kon niet worden verklaard.
WIL MELKER
02/09/2000