Waarom moet ik blijven uitleggen
Welke foutjes een ander maakt?
Waarom moet ik blijven zeggen
Hoe je een hokje beter schoonmaakt?
Steeds weer nieuwe mensen
Met hun eigen werkstijl en wensen
Die hokken smerig achterlaten
Ik blijf er maar op inpraten
Als ik niets zou zeggen
Moet ik werk van anderen opknappen
Ik probeer het te overleggen
Wil niet tegen alles aantrappen
Steeds begin ik met goede moed
Twijfelend doe ik het wel goed?
Terwijl de ander zich er snel vanaf maakt
Schoonmaken lijkt wel halverwege gestaakt
Ondertussen mij arrogant aankijken
Omdat ik wat langzamer werk
Waar moeten die blikken op lijken?
Ik hou me wel sterk
Ik snap best dat iedereen anders werkt
Maar word nu in mijn werk beperkt
Ik wil niet afvragen of ik het goed doe
Want uiteindelijk ben ik moe
Terwijl zij voldaan naar huis gaan
Denkend dat ze boven mij staan?