Een kieken is een koddig beeste
voor een kieken is het alle dagen feeste
't schart en 't frikkelt in de grond
'och, dat ek ene tetting vond!
De hele bijk ek omgerakeld
Niks van worm ek uitgeschakeld!'
Ik klaaie ne steen, omdat ek most
daar kom'n z'alletwee al afgekrost
en pek-pek-pek, ik kan nie volgen
tien tettings in een fluite verzwolgen!