Het Bos
Een vrolijk spontaan jong kind
Eens was ik dat
Lang geleden, weggestopt
Ergens in een diep bospad
Soms na lang zoeken
Vind ik het pad
En wandel er doorheen
Even terug naar dat kind
Daar op het bospad
Het heeft weer net zoveel plezier
Als voorheen
Het bos is groot,
Met hele hoge bomen
En heel veel paden
Ik heb een hoop
Van die paden bewandeld
En die paden
Die kende geen genade
Ben heel blij
Dat ik uit mijn gevoel
Heb gehandeld
Anders had ik nu
Een heel ander pad bewandeld
Het bos is groot
Maar zo prachtig en mooi
En toch
Viel ik aan een hoop
Van jouw paden ten prooi
moedig liep ik verder
Elk pad gegaan
Waar ik ben toe geleid
Ook al was elk pad
weer een strijd
Als een boom blijven staan
In de tijd
Het bos
Heerlijke geuren en kleuren
Dat werkt op je gevoel
Ondanks die heerlijke geuren en kleuren
Liep ik daar soms ook zonder doel
Want al die paden
Die maakten mij op den duur
Zo kil en koel
Vooral, als de paden zich kruisen
Is daar binnen zo een gewoel
Ik zoek het pad
Dat weer leid
Naar mijn echte gevoel
Een jonge vrouw
Getekend door paden en tijd
Zo ben ik nu
Maar nog altijd klaar
Voor de volgende strijd
Want ik ken
Al die sluwe paden in het bos
En dat is een feit
Nu vlei ik mezelf
Heerlijk in het zachte mos
En gooi heel vrij
Mijn lange haren los
En heb ik even geen besef
Van paden en tijd
Want in het bos
Ondanks al die sluwe paden
Voel ik me bevrijd
Jet