Prachtig blaadje op het water
Dobber je zo lieflijk op golfjes van plezier
De golfjes verblinden de aanschouwer
ze schitteren van achter naar hier
Donder wolkjes aan de hemel
Heertje wind met bolle wangen
Zucht eens diep met vol verlangen
Blaast uit en wacht geduldig af
Meteen rukt de wind aan de water golfjes
Maakt ze groot en angstaanjagend
Ze rukt en sleurt het blad
door een draaikolk naar het gitzwarte gat
Hier onder is het stil en kalm
Lig je daar als zonderling
Tijd is geen vijand je kan zijn
een wording tot een ander ding
Trix Harkema 08-2006