Spreken is zilver, zwijgen is goud.
Spreken is zilver, zwijgen is goud
Dat spreekwoord is al heel oud
Als je wilt dat iemand je echt vertrouwd
Is het belangrijk dat je je hier aan houdt
Het is zo makkelijk om dingen door te vertellen
Maar het kan mensen o zo kwellen
Zo’n verhaal gaat een heel eigen leven lijden
Het wordt verkeerd verteld of uitgelegd dat is niet te vermijden
Daarom is zwijgen een grote kunst
Je doet veel mensen daarmee een gunst
Want het is zo fijn als je iemand kunt vertrouwen
Waar je met problemen op kunt bouwen
Waar je even je hart kunt luchten
Zonder dat het daarna gonst van de geruchten
Als je de kunst van dit spreekwoord verstaat
Doe je meer goed dan kwaad