hoe een mens soms kan zeuren
in plaats van anderen op te beuren
zo is nu bijna ieder mens
ook al is dat niet wat iedereen wenst
moesten de mensen niet klagen
wat zouden ze dan moeten vragen
het is inmiddels al een middel om te communiceren geworden
gelukkig nog zonder verbods borden
want als we daarmee zouden beginnen
zouden we niet meer kunnen beminnen
dat is nu eenmaal het spel
ook al riskeer je je vel
want als de chef staat te luisteren
dan zou hij jou wel eens kunnen verbijsteren
met een of andere opmerking
en dan zit je direct met een beperking
dat is natuurlijk wel een gebod
wil je geen verbod
klaag dan niet in de buurt van de baas
want anders zouden ze je kunnen beschouwen als een dwaas
hoe een mens toch kan klagen
je zou soms vergeten anderen te plagen
maar dan zou je hem kunnen verjagen
ofwel de andere kunnen behagen